Tomasz Gawron
Spread the love

Společnost XTB, globální fintech poskytující mobilní aplikaci a online platformu pro investování, dnes oznámila jmenování Tomasze Gawrona do čela oddělení umělé inteligence (AI).

Nově vytvořená divize v úseku technologií a produktů bude mít na starost zavádění AI do obchodních operací a investičních nástrojů XTB.

Tým odpovědný za implementaci technologií využívajících umělou inteligenci povede Tomasz Gawron. V úzké spolupráci s ostatními odděleními bude tým vyhledávat možnosti efektivního využití AI v současných i budoucích produktech a službách, stejně tak jako v každodenních firemních procesech.

„Jako fintech společnost se zákazníky po celém světě se v době obrovského boomu umělé inteligence snažíme být v čele našeho odvětví při jejím využití. Nové AI oddělení je v rámci XTB klíčové pro urychlení zavádění pokročilých řešení. Technologii, která doplní stávající schopnosti strojového učení, vnímáme nejen jako nástroj pro zlepšení výkonnosti, analýzy dat, onboardingu klientů a zákaznické podpory, ale také jako prostředek ke zvýšení produktivity zaměstnanců,” říká Adam Dubiel, produktový a technologický ředitel společnosti XTB.

Umělá inteligence umožní mimo jiné demokratizaci přístupu k datům a personalizaci uživatelské zkušenosti. Snadnější přístup ke znalostem spolu s lepší možností porovnávat a vizualizovat klíčové informace o finančních nástrojích umožní klientům XTB činit rychlejší a přesnější rozhodnutí. „Směřujeme ke světu, kde bude možné z čerstvých dat vygenerovat vlastní interaktivní report, kdykoli o něj požádáte. Představte si svého osobního asistenta, který vám pomáhá vydestilovat poznatky ze všech dostupných informací na platformě XTB,“ uvádí příklad využití AI Tomasz Gawron.

AI oddělení bude v XTB řídit testování prototypů a dohlížet na projekty související s umělou inteligencí v souladu s obchodními cíli společnosti. Tým bude zodpovědný také za sledování trendů v oblasti umělé inteligence a za sdílení svých znalostí dovnitř společnosti. Všichni zaměstnanci budou průběžně informováni a proškolování o tom, jak AI využívat v každodenních úkolech, aby nedocházelo k porušování interních postupů a regulačních požadavků.

Tomasz Gawron je zkušený programátor, odborník na robotiku a spoluautor několika studií o mobilní robotice. Má rozsáhlé zkušenosti s výukou a školením, které získal při vedení studentů robotiky a informatiky na Technické univerzitě v Poznani. Naposledy působil jako vedoucí výzkumu a inženýrství v oblasti umělé inteligence ve společnosti Wunderman Thompson Technology, kde vybudoval oddělení výzkumu umělé inteligence a zodpovídal za dohled nad realizací strategie společnosti v oblasti umělé inteligence a koordinaci projektů. Tomasz získal doktorát v oboru automatizace, elektroniky a elektrotechniky na Technické univerzitě v Poznani.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *