Spread the love

Dlouholetý šéf českého Emila Freye se přesouvá do švýcarského Curychu, odkud bude v pozici provozního ředitele řídit region střední a jižní Evropy. V Praze ho nahradí znýmý matador importérské soupisky.

Novým ředitelem skupiny Emil Frey v České republice se od 1. července 2024 stane Jiří Picek. Kromě celkové odpovědnosti za maloobchod (značky Toyota, Kia, Suzuki, Subaru), import (značky skupin Stellantis a Subaru) a korporátní aktivity skupiny Emil Frey v České republice, bude jeho hlavním úkolem koordinovat v rámci skupiny Emil Frey ČR aktivity všech koncernových značek skupiny Stellantis: Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Opel a Peugeot.

Picek (54 let), který se od 1. července 2024 ujme pozice ředitele skupiny Emil Frey v České republice, nepřichází do neznámého teritoria. Už před deseti lety totiž působil jako manažer rozvoje koncesionářské sítě pro značky Peugeot a Citroën v ČR.

Následně v letech 2017 až 2020 v rámci skupiny Emil Frey v ČR řídil import značky Subaru a retailovou společnost Emil Frey ČR. Od roku 2021 byl zodpovědný za maloobchodní aktivity Emil Frey v Polsku, odkud se nyní vrací do Česka, konkrétněji do sídla společnosti na Olbrachtově ulici v Praze, aby zaujal místo ředitele skupiny Emil Frey v ČR.

Koordinace řady značek

Kromě celkové odpovědnosti za aktivity skupiny Emil Frey v České republice, bude Jiří Picek zodpovídat za koordinaci aktivit značek Stellantis spadajících pod skupinu Emil Frey v ČR. Samotné vedení značek, zejména pak z obchodního a marketingového hlediska, zůstane v kompetencích jejích ředitelů, čímž se zajistí zachování jedinečné identity každé ze značek. Vedení oddělení zajišťujících korporátní činnosti, jako jsou logistika, B2B, poprodejní servis, kvalita a rozvoj sítě, budou hierarchicky spadat přímo pod Jiřího Picka. Ve své nové funkci bude Jiří Picek podřízen Olivierovi Parrymu a stane se jednatelem Emil Frey v ČR a současně i členem výkonné rady Emil Frey pro region střední a jižní Evropy.

Jiří Picek

Také Olivier Parry (48 let) má za sebou bohatou profesní kariéru spjatou se značkami skupiny Stellantis, ale i s Českou republikou, kde už v roce 2013 nastoupil na pozici ředitele českého zastoupení značky Citroën. Po převzetí značek Peugeot, Citroën a DS Automobiles skupinou Emil Frey v dubnu roku 2016 se Olivier Parry ujal vedení nově vzniklé společnosti jakožto její ředitel a v roce 2018 se stal členem výkonné rady skupiny Emil Frey.

Zdroj: Radka Matthey

By admin

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *