20240418_101249
Spread the love

Společnosti Yello a PRE, spolu s Asociací nezávislých dodavatelů energií, uspořádaly ve vinohradském GRAM Cafe&Bistro neformální setkání s novináři věnované energiím – elektřině a plynu – jejich spotřebě a dalšímu vývoji na českém trhu.

Informace předali novinářům Michal Kulig, generální ředitel společnosti Yello, Jiří Gavor, výkonný ředitel Asociace nezávislých dodavatelů energií ANDE a Karel Hanzelka tiskový mluvčí společnosti PRE

Nejprve došlo ke zhodnocení topné sezony 2023/2024, která byla co do spotřeby energií ovlivněna celkově klimaticky příznivou zimou, s většinou nadprůměrně teplejších obdobím a jen nemnoha opravdu studenými dny. Informace podali: Michal Kulig, generální ředitel společnosti Yello, Jiří Gavor, výkonný ředitel Asociace nezávislých dodavatelů energií ANDE a Karel Hanzelka tiskový mluvčí společnosti PRE.

Při hodnocení dalšího vývoje energetiky byla zmiňována potřeba decentralizace výroby a spotřeby v energetických společnostech. Značný nárůst by mělo zaznamenat také komunální sdílení energií, zejména formou různých modelů aplikovaných v rámci bytových domů vybavených fotovoltaikou. V tomto ohledu se dají očekávat další změny forem využívání elektrické energie právě díky jejímu sdílení.

Při vyhodnocení úsporného programu Energo prémie pro zákazníky Yello/PRE bylo oznámeno jeho pokračování a představeny směry komunitní energetiky v Česku v roce 2024, koncept jejího rozvoje a komu je tento program určen. Současně došlo k prezentaci výhod a nevýhod programu Energo a sdílení energií, představující vstup Do nového světa energií, jak v oblasti spotřeby, tak i výroby.

Karel Beránek, Vinohrady

By admin

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *