Jan Bláha
Spread the love

Fio banka za rok 2023 získala téměř 109 tisíc nových klientů a její zisk dosáhl 6,4 miliardy Kč, vzrostla i bilanční suma.  

„Za rok 2023 se nám podařilo k našim službám přitáhnout opět znatelně více nových klientů než rok předchozí a těší nás, že nás klienti berou jako silně etablovanou banku, nejen jako jednoho z menších vyzyvatelů. Také jsme loni oslavili 30 let od našich počátků. Klientům nabízíme plnohodnotné a kvalitní bankovní služby bez zbytečných poplatků, včetně výhodných hypoték a investic. V minulém roce jsme vylepšovali Smartbanking, rozšířili jsme možnosti využití bankovní identity, spustili jsme platby na kontakt a proběhl nákup první nemovitosti do realitního fondu naší investiční společnosti, která oslavila pět let fungování,“ hodnotí rok 2023 obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

V roce 2023 si účet otevřelo téměř 109 tisíc nových klientů, ke konci roku 2023 jich banka má celkem 1,374 milionu. Oblíbenost banky dokazují i pravidelná umístění na předních příčkách v soutěži Zlatá koruna nebo v hodnocení KPMG nejlepší zákaznické zkušenosti. V roce 2023 si Fio banka v hodnocení samotnými klienty vysloužila 2. místo v rámci finančního sektoru a 4. místo v celkovém hodnocení.

Fio bance se také dařilo z hlediska zvýšení bilanční sumy i objemu vkladů. Bilanční suma činila ke konci roku téměř 267 miliard Kč, což značí meziroční nárůst o 16,2 %. Objem vkladů dosáhl 241,2 miliard Kč, při meziročním zvýšení o 13,7 %.

Čistý zisk byl opět rekordní a za rok 2023 předběžně dosáhl 6,397 miliardy Kč. Oproti roku 2022 se tak jedná téměř o 50% nárůst.

Výsledky jsou předběžné a neauditované.

Related Post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *